Forum Wszystko dla wszystkich...i więcej Strona Główna Wszystko dla wszystkich...i więcej
For all People :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szarlotka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko dla wszystkich...i więcej Strona Główna -> Kuchnia :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewula :)
Fan of Rebelde!
Fan of Rebelde!



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 942
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Sob 17:38, 08 Mar 2008    Temat postu: Szarlotka

Prosze bardzo przepisik na:

SZARLOTKE:)

Składniki:- Ciasto: 40 dag mąki pszennej
- 25 dag masła
- 15 dag cukru
- 4 jajka
- 1 łyżka śmietany 22-proc.
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz:
- 1.5 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej do formy.
Nadzienie:
- 2 kg jabłek
- 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przyrządzania:

Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto i włóż je na godzinę do lodówki. Przygotuj nadzienie: jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce do jarzyn i wymieszaj z cynamonem. Jeśli są kwaśne, dosłodź. Blachę do pieczenia wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część odłóż do lodówki, a drugą rozwałkuj i przełóż na blachę. Lekko dociśnij ciasto do blachy. Na cieście ułóż jabłka i wyrównaj powierzchnię. Pozostałe, dobrze schłodzone ciasto zetrzyj na tarce do jarzyn bezpośrednio na jabłka. Szarlotkę piecz 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Po ostudzeniu pokrój na porcje. Możesz ją także polukrować i przybrać bitą śmietaną.




Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ewula :) dnia Sob 17:39, 08 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angel
Idolek
Idolek



Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 651
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Sob 23:12, 08 Mar 2008    Temat postu:

Swietny przepis....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ewula :)
Fan of Rebelde!
Fan of Rebelde!



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 942
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 0:08, 09 Mar 2008    Temat postu:

niop...specjalnie dla Shreka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dulce Maria
Moderator
Moderator



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 1146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Wodzisław Śląski

PostWysłany: Pon 20:35, 10 Mar 2008    Temat postu:

Ale bym sobie teraz go zjadła Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Baltazar
Debeściak
Debeściak



Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Pon 20:43, 10 Mar 2008    Temat postu:

to mozesz mnmie zaprosic jak zrobisz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dulce Maria
Moderator
Moderator



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 1146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Wodzisław Śląski

PostWysłany: Pon 20:45, 10 Mar 2008    Temat postu:

hehe xD Napewno tak zrobie! Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko dla wszystkich...i więcej Strona Główna -> Kuchnia :) Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin